

MATCHA JAPAN UGUISU BIO - zelený čaj
Povedalo by sa – Matcha. Ale len sa poobzerajte, koľko rôznych variácií existuje. Každá chutí inak, každá bola vyrobená k inému účelu. Tato Matcha Japan Uguisu BIO patrí k exkluzívnym čajovým práškom určeným pre skutočné ceremónie. Jej jedinečnú, jemnú a sladkú chuť si najlepšie prežijete dlhým, kľudným popíjaním. Možno vás myšlienky odvejú do čajových záhrad japonskej Shizuoky, na miesta plnej zelene a ticha.
Zloženie
Zelený čaj Japan MATCHA BIO 100%Nálev a chuť čaju
Pripravte sa na skutočnú delikátnosť. Matcha Japan Uguisu BIO je sladkastá, ale zároveň tajomne chutná. Nie nadarmo na ňu v Japonsku používajú slovo umami. Zvláštna chuť kyseliny glutámovej, ktorá vyvolá túžbu po ďalšom dúšku, môžete nájsť i v niektorých syroch alebo mäse. Jemná Matcha ostane po našľahaní vo vode svieže zelená, hladina sa pokryje hustou penou.
Pôvod čaju
Čajové záhrady v prefektúre Shizuoka patrí k celosvetovo presláveným. Nielen preto, že produkujú celých 40 percent zeleného čaju Japonska a sú vďačným cieľom mnoho turistov i skutočných znalcov čaju. Hlavne vďaka svojej histórii odvíjajúca sa od roku 1241, keď tam boli vysadené prvé semienka čajovníkov. Zrejme vtedy sa zrodil fenomén jedinečných zelených čajov, ich popíjanie baví milióny ľudí denne.
Samotnú prefektúru Shizuoka rozkladajúcu sa na pobreží Tichého oceánu, ovplyvňuje vlhké subtropické podnebie. Shizuoka leží v oblasti seizmicky aktívnej. Každých 100-150 let ju postihnú veľmi silné otrasy. Viac než 10 percent rozlohy zaberajú prírodné parky. Západ oblasti je ohraničená vysokými horami, východ užším pobrežím a sever posvätnou horou Fuji. Práve na jej úpätí boli založené čajové záhrady, o nich sa po stáročia starajú celé rodiny.
Presný výrobný postup Matchi sa ťažko dozvieme. Jeho tajomstvo zostane súčasťou kultúry miestnych roľníkov. S istotou ale môžeme povedať, že ešte pred tím, než vôbec dôjde na ruční šklbanie čajových lístkov, zatieňujú majitelia svoje plantáže rákosovými rohožami. Ku kríkom sa tak dostane veľmi málo svetla, jej listy sú tím pádom krehkejšie, zelenšie a bohatší na chlorofyl i žiadajúce aminokyseliny. Zbierajú sa len najmladšie lístky, a to ručne. Usuší sa, zbaví žiliek a stonkou a rozmelú na čajový prášok. Pôvodne boli používané kamenné mlyny. Tradiční výrobcovia na nich vsádza dodnes. Žiadny dômyselný stroj nie je schopný umlieť čaj tak šetrne a zároveň jemne.
Matcha Japan Uguisu BIO je podľa názvu výnimočná tiež certifikátom BIO kvality. Čajovníky ani samotný čaj neprišli do kontaktu s priemyslovými hnojivami alebo chemickými postrekmi. Najvyššia akosť je tu stopercentne zaručená.
Matchu pripravujte našľahaním v miske. Pri ceremoniálu Cha-no-yu sa používa špeciálna nádoba. Veľmi dôležité je Matchu vyšľahať až do peny. Popíja sa bez cedenia. Všetky zdraviu prospešné látky zostanú v nápoji.
Pre tých, ktorí si chcú skutočne lahodnú ceremoniálnu Matchu vychutnať v podmienkach bežnej kuchyne, sme pripravili článok v Magazíne.
Účinky čaje
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Pripravte si horúcu vodu, ktorá bola prevarená a schladla na 75°C.
- Do misky vysypte pol čajovej lyžičky čaju Matcha a zalejte vodou (cca 1dcl).
- Pomocou metličky na čaj Matchu rozmiešajte.
- Riedka našľahaná pena po chvíli zhustne.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

BAMBUSOVÁ LYŽIČKA NA ČAJ MATCHA - CHASHAKU

METLIČKA NA ČAJ MATCHA - CHASEN

TRADIČNÁ JAPAN MATCHA MISKA - CHAWAN

TRADIČNÁ JAPAN MATCHA MISKA BIELA - CHAWAN
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

MATCHA CHINA - zelený čaj

COOL MATCHA JAHODA - VANILKA
