Bambusová zubná kefka Ecoheart – recenzia

Jack Shakespearow/9. augusta 2020/Ústna hygiena/5 min. čítania

Bambusová zubná kefka Ecoheart recenzia skúsenosti

@vrabcenastreche Bambusová zubná kefka Ecoheart recenzia

Testovaný produkt: Bambusová zubná kefka

Výrobca / značka: Ecoherat

Výrobca: ecoheart.sk

Celkové hodnotenie:

Vlastnosti

  • telo kefky je vyrobené z bambusu
  • ergonomická rúčka
  • nylonové štetinky
  • ručná výroba
  • kúpou kefky finančne podporujete lokálne projekty
  • ekologický sklenený obal

Ak si nebudeme vážiť našu planétu, aj vrabce prestanú čvirikať!

Minimalizovanie plastov v našich životoch možno vnímať v mnohých rovinách. Vedeli ste, že hoci je zubná kefka z plastu, aj tak nakoniec skončí v zmiešanom odpade na skládke alebo v spaľovni? V skutočnosti nie je plast ako plast a práve zubná kefka je vyrobená z rôznych druhov plastov, a tak už nie je v našich silách ju recyklovať. Ani nám téma životného prostredia nie je ľahostajná, a to je jeden z dôvodov, prečo sme sa rozhodli vyskúšať bambusovú zubnú kefku EcoHeart.

O značke EcoHeart

Spoločnosť Ecoheart má vo svojom portfóliu zatiaľ len tri produkty – drevené bambusové kefky, prírodné zubné pasty a ústne vody. Dizajn kefiek je navrhnutý mladými ľuďmi zo Slovenska, ktorých víziou je rozširovať a pomaly úplne etablovať svoj biznis na Slovensku. Kúpou ich produktov navyše ľudia prispievajú na dobrú vec a podporia tým lokálne projekty s obrovským potenciálom.

...

Čím sa vyznačuje ekologická zubná kefka Ecoheart?

  • ergonomická drevená rúčka
  • nylonové štetiny
  • štýlový dizajn
  • ekologický sklenený obal

Ergonomická drevená rúčka, štýlový dizajn, nylonové štetiny a to všetko vyrobené pekne ručne! Čistenie by malo prebehnúť hladko vďaka ideálnej hustote či strihu vlákien a po tom, ako sa kefka opotrebuje, nenarobí planéte toľkú šarapatu ako plast.

Testovanie

Čistenie zubov

Prvý proces čistenia bol aj napriek spomínanému ergonomickému dizajnu trochu rozpačitý. Telo kefky je pomerne tenké a úplne rovné, hrany sú síce zaoblené, avšak i tak kefka do ruky trochu nepasovala. Po niekoľkýkrát zvláštny pocit zmizol, no návrat ku kefke inej značky predstavoval, čo sa držania v ruke týka, miernu úľavu.

Nepríjemným prekvapením bola drevitá pachuť v ústach, ktorá prebila aj ostrú zubnú pastu. Celkovo bolo trochu ťažšie zvyknúť si, že sa v ústach namiesto „neutrálneho“ plastu nachádza jemne aromatické drievko.

V skutočnosti kefka neodviedla svoju prácu tak, ako by mala. Povlak na niektorých zuboch zostal, čo pripisujeme tomu, že štetiny kefky sú príliš riedke a poddajné.

Za oveľa väčší problém však považujeme fakt, že počas prvých dvoch týždňov, čo sme bambusovú kefku testovali, z nej sem-tam vypadla nejaká štetinka. Nejde o skutočnosť, cez ktorú by sa nedalo preniesť, no predsa len by sa to stať nemalo. Nie je totiž najpríjemnejšie, ak v ústach po vyčistení zubov musíte hľadať nylonové vlákno. Doteraz sa nám niečo podobné neudialo so žiadnou inou zubnou kefkou.

Hlavička so štetinkami má ideálne rozmery, s kefkou sa v ústach narába celkom obratne, hoci bolo spočiatku trochu obtiažnejšie dostať sa k zadnej strane stoličiek. V tomto prípade však šlo o grif, ktorý sme sa museli naučiť.

Efekt

Boli by sme radi, ak by sme mohli napísať, že kefka zanecháva dokonalý pocit čistoty, no klamali by sme. V skutočnosti kefka neodviedla svoju prácu tak, ako by mala. Povlak na niektorých zuboch zostal, čo pripisujeme tomu, že štetiny kefky sú príliš riedke a poddajné. Neraz sa stalo, že sme to s Ecoheart vzdali a museli sme si zuby ešte raz doumývať pomocou inej zubnej kefky.

Rozumieme skutočnosti, že každý potrebuje k dôkladnému vyčisteniu inú tvrdosť štetín, no i predtým sme používali kefky ultra/extra soft, prípadne soft. Rovnaký typ sme zvolili aj pri kúpe Ecoheart. Nakoľko sme však na testovanie zakúpili tri zubné kefky trom ľuďom v našom vrabčiackom tíme, pocit nedostatočného vyčistenia zubov nebude len subjektívnym dojmom, pretože by niekomu kefka jednoducho nesadla.

Celkové hodnotenie

Spoločnosť Ecoheart, ktorú sme kúpou kefky chceli podporiť, musí ešte pár vecí na svojom produkte doladiť. Naozaj by zubná kefka nemala púšťať štetiny a rovnako by po dôkladnom čistení zubov nemal v ústach zostávať pocit nedokončenej práce. Žiaľ, nemôžeme povedať, že by sme si bambusovú kefku Ecoheart kúpili opäť. V budúcnosti siahneme po inej značke.

Pre koho je určená

  • pre nadšencov zero waste životného štýlu

Výhody

  • pekná myšlienka (minimalizovanie spotreby plastov v domácnostiach, podpora lokálnych projektov)
  • žiaden plast
  • kefku je možné zakúpiť v sklenenej tube, ktorá slúži ako puzdro

Nevýhody

  • nízka hustota štetín
  • pocit vyčistenia zubov nie je postačujúci
  • je potrebné si zvyknúť na drevitú pachuť v ústach
  • vlákna štetiniek počas prvých čistení zubov opadávajú
  • na kefke aj napriek dôkladnej snahe umyť ju zostávajú stopy po zubnej paste

Kde kúpite bambusovú zubnú kefku

babickina zahradask eshop recenzie skusenosti
eshop prezdravie sk recenzie skúsenosti
eshop bionatural .sk recenzie skusenosti
herbatica sk recenzie skúsenosti

Autor recenzie

Jack Shakespearow

Jack Shakespearow

Jack Shakespearow je majster slova. Písanie mu dáva krídla. Na krídlach fantázie objavuje nepoznané, z vtáčej perspektívy sa díva na svet a opisuje jeho rozmanité farby, ľudí, veci a vecičky tohto sveta. Keďže jeho posledná zbierka básní Hladný ako spisovateľ sa veľmi nepredáva, privyrába si u nás písaním recenzií a blogov. A to mu ide naozaj bravúrne.

Pridať komentár

Pre lepší online zážitok používame „cookies“. Vďaka nim presnejšie analyzujeme návštevnosť, upravujeme reklamu a užívateľské nastavenia. Súhlasíte so spracovaním súvisiacich osobných údajov?

Viac o cookies