Výber crowdfundingových kampaní február 2022

Tomáš Lukáč/22. februára 2022/Crowdfunding/5 min. čítania


StartLab

Viete, ako sa zachovať, ak je náhle potrebné podať prvú pomoc? Ja sa desím, že sa raz v podobnej situácii ocitnem a nebudem vedieť, čo robiť. Preto som prečítal pár kníh o tejto tematike, absolvoval kurz prvej pomoci a so záujmom som si pozrel aj edukačné videá od Baštrng, ktorý v tejto oblasti robí super osvetu. Myslím, že každý z nás by mal ovládať základy prvej pomoci, lebo nikdy nevieme, kedy nás osud postaví pred skúšku, akou je záchrana ľudského života. Preto by sme mali byť pripravení. Ale čo naši štvornohí priatelia? Aj oni sú vystavení rôznym akútnym ochoreniam či nepredvídaným udalostiam – napadnutie iným psom, zrážka s autom… Určite si každý majiteľ psa kladie otázku, čo v tejto situácii robiť. A preto vznikla táto kniha. Komplexný sprievodca prvej pomoci pre psíkov na našom trhu chýbal a nemal by chýbať v knižnici žiadneho psíčkara.

Elza radí: Skôr než prídeš k veterinárovi - crowdfundingová kampaň

Elza radí: Skôr než prídeš k veterinárovi

  • Autor: Jana Radošovská
  • Cieľ: Vydanie knihy v náklade 1000ks
    • Cieľová suma 5 500 €
  • Cieľ: 50 kníh pre útulkáčov
    • Cieľová suma 9 000 €
  • Ukončenie kampane: 2.3.2022
startlab.skPodporiť kampaň

Príbeh

Jana Radošovská je zverolekárka. Popri svojej veterinárnej praxi prevádzkuje blog Elza radí, kde vzdeláva psíčkarov v oblasti liečby a prevencie chorôb psíkov. Ak máte doma štvornohého kamaráta, určite sa na jej blog pozrite. Články o chorobách psov sú písané zrozumiteľnou a pútavou formou a môžu byť miestom, kde nájdete užitočné informácie, ak váš psík niečím trpí alebo ako predísť rôznym ťažkostiam. Samozrejme, tak ako u ľudí, aj u zvierat by Googlenie symptómov nemalo nahradiť návštevou odborníka. No čo v prípade, ak treba jednať okamžite a žiadny veterinár nie je poruke. O tom, čo robiť skôr, ako navštívite veterinára, sa dočítate v pripravovanej knižke.

elza radí
Kniha je určená pre každého psičkára – začiatočníka i pokročilého. Pre každého, kto chce pre svojho psa urobiť maximum, kto chápe dôležitosť prevencie, kto vníma svojho psa a rieši jeho zdravotné problémy zavčasu. Verím, že každý psičkár si v nej nájde kopec užitočných informácií, ktoré mu budú nápomocné nielen v pohotovostných situáciách.Jana Radošovská

Odmeny

Ak sa rozhodnete prispieť a podporiť túto kampaň, odmenou vám bude hlavne dobrý pocit, že ste pomohli dobrej veci. No okrem toho sa môžete tešiť aj na nasledovné odmeny:

  • Kniha Elza radí
    • Minimálna výška príspevku: 18,00€
  • Kniha Elza radí s venovaním a podpisom autorky a Elzy
    • Minimálna výška príspevku: 30,00€
  • Online kurz veterinárnej manipulácie s Radechou Spudilovou
    • Minimálna výška príspevku: 150,00€

Na záver

Čo dodať na záver? Sme majiteľmi 14ročného psíka Semiho, ktorý mimochodom spolu s našimi kocúrmi máju tiež vlastný blog, kde recenzujú rôzne pamlsky či výživové doplnky pre zvieratá. Semi si vo svojom veku už môže „dovoliť“ aj nejaké zdravotné problémy. A keďže nám na ňom záleží a nechceme nič zanedbať, neváhali sme ani chvíľu a podporili vydanie tejto peknej a potrebnej literatúry.

startlab.skPodporiť kampaň

StartLab

Dobrá správa pre všetkých gamerov a zvlášť fanúšikov takzvaných open world počítačových hier. Slovenská hra s otvoreným svetom na Startlabe zbiera financie na svoje dokončenie. Ak si hru chcete zahrať medzi prvými, stačí podporiť tento projekt 20€ príspevkom. A to nie je všetko. Ak podporíte hru vyššou sumou, môže sa z vás stať náhodný chodec, ktorý dotvára atmosféru Bratislavy 90tych rokov, alebo bude vaše meno na schránke v petržalskom paneláku, kde býva hlavná postava.

crowdfundinogová kampaň hra vivat slovakia

Pomôž hre s otvoreným svetom v Bratislave – Vivat Slovakia

  • Autor: Team Vivat
  • Cieľ: Vivat Slovakia plná hra na PC
    • Cieľová suma 10 000 €
  • Cieľ: Nové rádiové stanice: Silné reči, Yanko Král & Subtension
    • Cieľová suma 15 000 €
  • Cieľ: Funkčná bratislavská MHD
    • Cieľová suma 25 000 €
  • Ukončenie kampane: 5.3.2022
startlab.skPodporiť kampaň

Príbeh

Za tvorbou hry stojí herné štúdio Team Vivat. S myšlienkou vytvoriť slovenskú open world hru, ktorá ašpiruje ísť v šľapajách legendárnej hry Mafia, prišiel Roman Lipka, ktorý sa podieľal ako scenárista a idea maker aj na hre Vivat Sloboda. Tá vznikla pri príležitosti 30. výročia Nežnej Revolúcie. V hre Vivat Sloboda zažíva hráč historické udalosti z pohľadu taxikára, ktorý vezie účastníkov novembra 89 a počúva ich príbehy a výpovede.
Vivat Slovakia je voľným pokračovaním tejto hry. Jej dej sa odohráva v divokých 90tych rokoch, keď zúrila vojna v podsvetí, hrubokrkí mafiáni si podávali ruky s politickými špičkami a na všetko dohliadala tajná bezpečnosť. Hra je založená na plnení misií. Hlavná postava, za ktorú budeš hrať, pracuje pre tajnú službu, stretáva sa s politikmi, mafiánmi, ktorými sú reálne postavy toho obdobia. Šoféruje dobové autá po bratislavských uličkách, strieľa po gauneroch a plní misie, ktoré sú zasadené do historických udalostí dôb nedávno minulých. Atmosféru umocňuje profesionálny slovenský dabing.

Vivat Slovakia je videohra s otvoreným svetom zmenšenej Bratislavy počas divokých 90. rokov. Mestská akcia v plnom 3D priestore so slovenským prostredím a dabingom. Budeš sa premávať ikonickými ulicami Bratislavy na ľubovoľnom aute značiek ako Smola, strieľať po výjazdoch nepohodlných zločineckých skupín alebo sa ponoríš do temného príbehu, v ktorom si vládne špičky podávajú ruky s podsvetím.

Odmeny

Ak sa rozhodnete prispieť a podporiť túto kampaň, odmenou vám bude hlavne dobrý pocit, že ste pomohli dobrej veci. No okrem toho sa môžete tešiť aj na nasledovné odmeny:

  • Steam PC kľúč na plnú hru Vivat Slovakia
    • Minimálna výška príspevku: 20,00€
  • Vlastný zvonček alebo náhrobný kameň
    • Minimálna výška príspevku: 50,00€
  • Postave v hre
    • Minimálna výška príspevku: 150,00€

Na záver

V spolupráci so Slobodou zvierat pripravili autori ďalší super bonus. Ak sa podarí vyzbierať 50 000 €, doplnia do hry možnosť vybrať si v hre psíka z útulku. V hernom útulku Slobody zvierat si bude môcť hráč vybrať spomedzi 14tich plemien štvornohého kamaráta, ktorý ho bude sprevádzať napínavým príbehom. No povedzte, nezaslúži si táto úžasná hra vašu podporu?

startlab.skPodporiť kampaň

Ak Vás téma crowdfundingu zaujíma, prihláste sa do nášho newslettra

Pridať komentár

Pre lepší online zážitok používame „cookies“. Vďaka nim presnejšie analyzujeme návštevnosť, upravujeme reklamu a užívateľské nastavenia. Súhlasíte so spracovaním súvisiacich osobných údajov?

Viac o cookies