Láskavé rozprávky – Branislav Jóbus & Igor Drevenec – recenzia

Jack Shakespearow/7. júna 2024/Rozprávky/5 min. čítania
Láskavé rozprávky – Branislav Jóbus & Igor Drevenec – recenzia

Láskavé rozprávky , Branislav Jóbus & Igor Drevenec – recenzia

Knižná recenzia: Láskavé rozprávky

Autor: Branislav Jóbus & Igor Drevenec

Celkové hodnotenie:

Dodatočné informácie:

  • Vydavateľstvo: Slovart
  • Rok vydania: 2012
  • Pôvodný názov: Láskavé rozprávky
  • Počet strán: 144
  • ISBN: 9788055604237

Koľko podôb môže mať láska?

Ak by vám niekto položil otázku, ako vnímate lásku, aká by bola vaša odpoveď? Je to hrejivý cit, ktorý zaplaví našu dušu, je to náklonnosť k druhému človeku alebo niečo natoľko krásne, že sa to nedá pomenovať slovami?

Obsah

V škole na občianskej náuke sa v triede nášho hlavného hrdinu vyskytla i táto otázka. Zatiaľ čo ostatné deti ostali šokované, on dokázal skomoliť nejakú odpoveď. V tú noc ho svojou prítomnosťou prekvapila víla Agapé a za odmenu ho vzala do svojho domu, kde mu predstavila svojich dvadsaťjeden dcér. Meno každej z nich sa začínalo slovom Láska, druhé slovíčko sa však už líšilo. Spoznáte tak Lásku k cestovaniu, Lásku k smiechu alebo Lásku k zvieratám, klamstvu či k špine a neporiadku.

“,Brzdíme,´ povedala krásna Agapé. ,Sme doma.´
Spomalili sme a ja som začal vnímať okolie. Bolo tam super. Taký nádherný svet som ešte nevidel. Alebo skôr nezažil. Nebolo tam nič výnimočné, ale pocit som mal úžasný. Predo mnou stála päťposchodová bytovka. Ja som sa ešte nespamätal z presunu a Agapé mi s úsmevom povedala:
,Nuž, priateľu, toto je náš dom.´”Branislav Jóbus
...

Recenzia

Dcéry víly Agapé nám postupne ukazujú niekoľko záporných ľudských vlastností a čitateľ tak má možnosť zistiť, že sa chvastúnstvom, klamaním, lakomosťou alebo sebectvom rútime len do vlastnej záhuby.

Láskavé rozprávky sú nielen o láske, no v prvom rade sú o správnych životných hodnotách. Každá rozprávka v sebe ukrýva nádhernú pointu, ktorá pohladí dušu každého čitateľa. Zatiaľ čo iné rozprávkové príbehy môžete prečítať na jedno posedenie, tu sa skôr odporúča presný opak. Po prečítaní jednej či dvoch rozprávok knižku odložte, zavrite oči a dovoľte, aby vo vás emócia vychádzajúca z príbehu pomaličky doznievala.

Rozprávky sú krásne doplnené ilustráciami od Igora Drevenca, ktorý pri tvorbe nešetril farbami ani nápadom. Úžasne zapadajú medzi jemný a prívetivý príbeh. Zaujmú rovnako detského čitateľa ako i dospelých.

výkup kníh online

Pre koho odporúčame:

  • pre čerstvých školáčikov
  • ideálna kniha na čítanie pred spaním

Plusy:

  • nádherná a originálna myšlienka
  • farebné nápadité ilustrácie
  • kniha zaujme deti aj dospelákov
  • jedinečný príbeh s množstvom ponaučení

Mínusy:

  • žiadne sme nenašli

Záver

Láskavé rozprávky odporúčame malým aj veľkým čitateľom. Nie je na škodu pripomenúť si základné, no rokmi zabudnuté drahocenné poznatky. Nech si každý hovorí kto chce, čo chce, iba ľudia s dobrým a láskavým srdcom môžu viesť plnohodnotný a šťastný život. Vo vnútri i navonok.

Odporúčané knihy od autora Branislav Jobus

Ultra nechutné komando - Branislav Jobus - cena

Ultra nechutné komando

Komisár Mrodge a jeho neobyčajný tím sú späť. Mrodgeho fitpobyt v Antarktíde preruší prípad miznúceho piesku na gréckom ostrove Kerkyra. Čo sa to tam deje? Prasa Armando a jeho Ultra nechutné komando musia za každú cenu utajiť svoje nekalé plány. Ale na Mrodgeho sú prikrátki, aj keď sa snažia používať všemožné zbrane, napríklad šamrolkové bomby. Publikáciu z verejných zdrojov podporil Fond…čítať viac

martinus.skPrejsť do eshopu
Zázračné rozprávky Branislav Jobus

Zázračné rozprávky

Po úspešnej knihe pre deti aj dospelých s názvom Láskavé rozprávky prichádza Branislav Jobus s viac než dvomi desiatkami nových príbehov. Zázračné rozprávky, v ktorých sa malá Blaženka stretáva s láskou aj nenávisťou, odvahou aj zbabelosťou, dobrom, pýchou, so slobodou či s hanbou oslovujú opäť čitateľov všetkých vekových kategórií. Jobusove rozprávky aj tentoraz dopĺňajú ilustrácie Igora Derevenca….čítať viac

pantarhei.skPrejsť do eshopu
Chrontulienka - Branislav Jobus - cena

Chrontulienka

Malý Jalafáš dostal do vienka veľmi nelichotivé hygienické návyky. Sudičky Špina Špinavá a Chronta Chrontavá totiž zamkli svoje sestry Čistotku Čistotnú a Milku Poriadkumilovnú v aute. A tak Jalafášovi čistota a poriadok nič nehovorili. Ešteže Čistotka a Milka vymysleli, ako Jalafáša z tej šlamastiky dostať. Oživili kopu špiny pod jeho posteľou a stvorili Chrontulienku. A v tej chvíli sa začali diať divy….čítať viac

restorio.skPrejsť do eshopu
Jack Shakespearow

Jack Shakespearow

Jack Shakespearow je majster slova. Písanie mu dáva krídla. Na krídlach fantázie objavuje nepoznané, z vtáčej perspektívy sa díva na svet a opisuje jeho rozmanité farby, ľudí, veci a vecičky tohto sveta. Keďže jeho posledná zbierka básní Hladný ako spisovateľ sa veľmi nepredáva, privyrába si u nás písaním recenzií a blogov. A to mu ide naozaj bravúrne.

Pridať komentár

Pre lepší online zážitok používame „cookies“. Vďaka nim presnejšie analyzujeme návštevnosť, upravujeme reklamu a užívateľské nastavenia. Súhlasíte so spracovaním súvisiacich osobných údajov?

Viac o cookies