Pan Masters – T.L. Swan – recenzia
Či už ste prečítali sériu Milesov klub, alebo nie, táto kniha rozhodne nebude krokom...
Knižná recenzia: Pečieme pre radosť
Autor: Kolektív autorov
Recenzent: Martina Melišková
Celkové hodnotenie:
Dodatočné informácie:
Knihu nájdete v eshope:
Je pečenie vaším koníčkom? Trháte si vlasy pri predstave, že by ste návšteve ponúkli pečený polotovar z prášku? Radi miesite, vaľkáte a zdobíte svoje hotové výtvory? Potom je táto kniha presne pre vás!
Kniha vás nepotrápi dlhým úvodom a všetko dôležité tu môžete vyčítať z jednej jedinej stránky. Hneď potom sa už čitatelia a vášniví kuchári presúvajú na receptovú časť, ktorá je rozdelená na deväť podkapitol. V prvej z nich sa môžete pozrieť na to, ako sa vyrábajú rôzne druhy cesta. Máte chuť na tradičné kysnuté koláče? Žiadny problém! Alebo sa vám zažiadalo napríklad krehkých košíčkov plnených ovocím? Aj tento druh cesta za pomoci Pečieme pre radosť hravo zvládnete.
Kapitolu za kapitolou tak budete spoznávať rôzne recepty zoskupené do tematických častí. Nezáleží na tom, či sa chystáte pripravovať adventné pečivo, krémové zákusky, raňajkový chlieb alebo koláčiky ku káve. Inšpiráciu tu bezpochyby nájdete.
Rozsah tejto knihy je veľmi široký – od tvarohového koláča a klasických tort s maslovým krémom až po moderné pečivo, ako sú americké mafiny a francúzske quiche.Kolektív autorov
Kniha si zachováva štandard klasickej kuchárky. Okrem vymenovaných surovín potrebných na konkrétny dezert alebo koláč tu nájdeme aj detailne opísaný postup, ktorý je pri každom recepte rozdelený do niekoľkých bodov. Pod ingredienciami nájdete aj informácie o čase prípravy, kysnutia či pečenia a občas pri niektorom recepte uvidíte aj „Dobrú radu”, ktorá vám prípravu jedla ešte viac zjednoduší, prípadne sa vďaka nej vyhnete problémom pri pečení.
Ak budeme robiť koláč z mladej rebarbory v apríli alebo v máji, s najväčšou pravdepodobnosťou nebudeme musieť stonky šúpať. Neskoršie však bude povrch stoniek čoraz tuhší, pretože sa v ňom postupne usadzuje množstvo oxalátov. Koláč z neskorej rebarbory nebude mať iba kyslejšiu chuť, ale môže byť priam zdraviu škodlivý.Kolektív autorov
Tých, ktorí sa chcú najprv pokochať hotovým dielom a až potom sa pustia do prípravy pokrmu, poteší i skutočnosť, že drvivá väčšina receptov je tu zdokumentovaná. Obrázkovú predlohu tu nemajú len tie recepty, ktoré sú iba akýmsi doplnkom k hlavnému receptu zobrazenému na stránke. Autori fotografií si skutočne dali záležať na tom, aby vám poskytli detailný vzor pripravovaného dezertu.
Aktualizované: 7. 11. 2023
Či už ste prečítali sériu Milesov klub, alebo nie, táto kniha rozhodne nebude krokom...
Šikana má mnoho podôb a stretu s ňou sa dnes často nevyhnú už ani...
Knižke nemožno uprieť jej unikátnosť. Je hravá, milá a zároveň poučná, dieťa okamžite upúta...
Knižku odporúčame ako materiál na prvé pokusy o samostatné čítanie. Krátke vety, jednoduchá slovná...
Pre lepší online zážitok používame „cookies“. Vďaka nim presnejšie analyzujeme návštevnosť, upravujeme reklamu a užívateľské nastavenia. Súhlasíte so spracovaním súvisiacich osobných údajov?
Viac o cookies