Apartmán v Paríži – Lucy Foleyová – recenzia
Apartmán v Paríži síce neponúka neustálu akciu, no zato predstavuje mozaiku psychologických profilov, ktorá...
Recenzia na knihu - Pečieme pre radosť, Kolektív autorov
Knižná recenzia: Pečieme pre radosť
Autor: Kolektív autorov
Recenzent: Martina Melišková
Celkové hodnotenie:
Dodatočné informácie:
Knihu nájdete v eshope:
Je pečenie vaším koníčkom? Trháte si vlasy pri predstave, že by ste návšteve ponúkli pečený polotovar z prášku? Radi miesite, vaľkáte a zdobíte svoje hotové výtvory? Potom je táto kniha presne pre vás!
Táto obšírna publikácia obsahuje nespočetné množstvo receptov, z ktorých si musí vybrať aj ten najmaškrtnejší jazýček. Či už hľadáte „moderné” recepty alebo máte skôr chuť na delikatesy, ktoré nám piekli naše babičky, určite tu svojho favorita nájdete.
Rozsah tejto knihy je veľmi široký – od tvarohového koláča a klasických tort s maslovým krémom až po moderné pečivo, ako sú americké mafiny a francúzske quiche.Kolektív autorov
Kniha vás nepotrápi dlhým úvodom a všetko dôležité tu môžete vyčítať z jednej jedinej stránky. Hneď potom sa už čitatelia a vášniví kuchári presúvajú na receptovú časť, ktorá je rozdelená na deväť podkapitol. V prvej z nich sa môžete pozrieť na to, ako sa vyrábajú rôzne druhy cesta. Máte chuť na tradičné kysnuté koláče? Žiadny problém! Alebo sa vám zažiadalo napríklad krehkých košíčkov plnených ovocím? Aj tento druh cesta za pomoci Pečieme pre radosť hravo zvládnete.
Kapitolu za kapitolou tak budete spoznávať rôzne recepty zoskupené do tematických častí. Nezáleží na tom, či sa chystáte pripravovať adventné pečivo, krémové zákusky, raňajkový chlieb alebo koláčiky ku káve. Inšpiráciu tu bezpochyby nájdete.
Kniha si zachováva štandard klasickej kuchárky. Okrem vymenovaných surovín potrebných na konkrétny dezert alebo koláč tu nájdeme aj detailne opísaný postup, ktorý je pri každom recepte rozdelený do niekoľkých bodov. Pod ingredienciami nájdete aj informácie o čase prípravy, kysnutia či pečenia a občas pri niektorom recepte uvidíte aj „Dobrú radu”, ktorá vám prípravu jedla ešte viac zjednoduší, prípadne sa vďaka nej vyhnete problémom pri pečení.
Ak budeme robiť koláč z mladej rebarbory v apríli alebo v máji, s najväčšou pravdepodobnosťou nebudeme musieť stonky šúpať. Neskoršie však bude povrch stoniek čoraz tuhší, pretože sa v ňom postupne usadzuje množstvo oxalátov. Koláč z neskorej rebarbory nebude mať iba kyslejšiu chuť, ale môže byť priam zdraviu škodlivý.Kolektív autorov
Tých, ktorí sa chcú najprv pokochať hotovým dielom a až potom sa pustia do prípravy pokrmu, poteší i skutočnosť, že drvivá väčšina receptov je tu zdokumentovaná. Obrázkovú predlohu tu nemajú len tie recepty, ktoré sú iba akýmsi doplnkom k hlavnému receptu zobrazenému na stránke. Autori fotografií si skutočne dali záležať na tom, aby vám poskytli detailný vzor pripravovaného dezertu.
Pečieme pre radosť si môže otvoriť vyučený cukrár alebo pekár, no rovnako i úplný začiatočník, ktorý sa do tajov pečenia ešte len zaúča. Inšpiráciu tu nájdu naozaj všetci bez ohľadu na to, či ich chuťové poháriky bažia po slanom alebo sladkom pôžitku. Táto kuchárska kniha je jednoduchá formou, no jej obsah triviálny alebo všedný nie je. Zjednodušene povedané – skĺbili sa tu originalita s prehľadnosťou a rozum s profesionalitou.
Apartmán v Paríži síce neponúka neustálu akciu, no zato predstavuje mozaiku psychologických profilov, ktorá...
Floriovci – Nekorunovaní králi Sicílie je vskutku zvláštna kniha. Napriek tomu, že nie každý...
Vtipný, no pritom v podstate vážny, hravý, a predsa reálny príbeh – aj tak...
Jednoznačne ide o výnimočnú knihu, ktorá má potenciál ohúriť nielen čitateľky, ale aj mužskú...
Pre lepší online zážitok používame „cookies“. Vďaka nim presnejšie analyzujeme návštevnosť, upravujeme reklamu a užívateľské nastavenia. Súhlasíte so spracovaním súvisiacich osobných údajov?
Viac o cookies