Tortilla so šunkou, syrom a ZERO barbecue omáčkou
Čakáte večer návštevu a chcete ich pohostiť niečím novým ako len klasickými obloženými chlebíčkami?...
Tekvica alebo cuketa spolu s čerstvou šalviou je skvelá kombinácia, ktorá vynikne v rôznych jedlách. Odporúčam vyskúšať napríklad rizoto tekvicovou a šalviou, krémovú cuketou polievku s vyprážanými lístkami šalvie. Ale môj najobľúbenejší recept je tento. Cestoviny s tekvicou a šalviou, v ktorom vo vedľajšej úlohe vystupujú aj kešu oriešky, tekvicové semienka a grilovacie korenie na zeleninu Sonnetor, ktoré tomuto jedlu dodáva jedinečnú chuť.
1.Na olivovom oleji restujeme cibuľku a zatiaľ si očistíme a pokrájame klasickú bielu tekvicu na rezance. Druhov a odrôd tekvíc je veľa, no pre tento recept sa viac hodí tekvica, ktorá sa nazýva tiež špargľová alebo „tekvica na varenie“, ktorá sa textúrou a chuťou podobá cukete.
Za vyskúšanie určite stojí aj variant tohto jedla so špagetovou tekvicou. Tá je známa tým, že vďaka štruktúre dužiny sa dá po uvarení rozdeliť na dlhé vlákna – „špagety“ a používa sa v receptoch ako náhrada cestovín.
2.Tekvicu dusíme na slabom ohni cca 10 minút. Posolíme, pridáme na kocky nakrájanú žltú cuketu, čierne mleté korenie, čerstvé lístky šalvie nakrájané nadrobno a grilovacie korenie na zeleninu Sonnentor a varíme ďalších 10 minút.
Grilovacie korenie na zeleninu Holy Veggie obsahuje okrem iného aj riasu Nori 3% či zmes kvetov, ružovú nevädzu 6,4% a nechtík 5,4%. Riasu Nori asi poznáte skôr ako „obal“, do ktorého sa balí sushi, ale má aj iné všestranné využitie v gastronómii a tomuto koreniu dodáva špecifickú nezamiteľnú chuť.
3.Chrumkavý efekt a množstvo zdravých tukov a bielkovín dodáme jedlu pridaním nadrobno nakrájaných kešu orieškov a tekvicových semienok. Spolu dusíme ešte 5 minút a omáčka je hotová.
4. Samozrejme, k omáčke môžete zvoliť svoje obľúbené cestoviny, ja som v tomto recepte použil BIO Zero Noodles – nízkokalorické cestoviny, ktoré sú vyrobené z konjakovej múky, sú bezlepkové a vhodné aj pre vegánov. Ich príprava je jednoduchá. Opláchnite ich pod teplou vodou a varte 3 minúty.
5. Príprava tohto jedla vám nezaberie viac ako 25 minút. Je to zdravé ľahké sezónne jedlo, ktoré určite stojí za to vyskúšať. Posypte nastrúhaným chedarom alebo parmezánom a môžete servírovať. Dobrú chuť!
Čakáte večer návštevu a chcete ich pohostiť niečím novým ako len klasickými obloženými chlebíčkami?...
Hľadáte inšpiráciu na rýchlu, jednoduchú a chutnú večeru? Vyskúšajte náš typ na denko s...
Hľadáte inšpiráciu na rýchly obed, či večeru? Vyskúšaj naše grilované kuracie prsia so šalátom...
Dostali ste chuť na niečo sladké? Vyskúšajte náš recept na banánové palacinky s čučoriedkami...
Pre lepší online zážitok používame „cookies“. Vďaka nim presnejšie analyzujeme návštevnosť, upravujeme reklamu a užívateľské nastavenia. Súhlasíte so spracovaním súvisiacich osobných údajov?
Viac o cookies