Sú bezkalorické omáčky a sirupy plnohodnotnou alternatívou ku klasickým omáčkam, z ktorých sa navyše nepriberá? Alebo by sa zákazník mal zmieriť s tým, že ak v názve uvidí čarovné slovíčko Zero – bezkalorické, musí automaticky znížiť nároky na chuťové či iné vlastnosti? Až 92,7 % opýtaných nemalo predchádzajúci skúsenosť s testovaným produktom. Ako hodnotili naši testeri sladké aj slané Zero omáčky značky GymBeam, sa dozviete v našom mini prieskume trhu, ktorý sme realizovali na 120 respondentoch. Tí reálne produkt vyskúšali a o svoje dojmy sa s nami podelili v dotazníku.
100 ml zero omáčok a sirupov obsahuje v priemere 8 kilokalórií a 5,3 g sacharidov, zatiaľ čo na 100 ml klasických omáčok pripadne približne 138 kalórií a 34 gramov sacharidov.
Ktoré vlastnosti sú rozhodujúce pri kúpe tohto výrobku?
Diétny, minimum kalórií
Neobsahujú cukor
Príjemná chuť
Nedostupnosť v kamenných obchodoch
Umelá chuť
Riedka konzistencia
Pozrime sa, čo hovoria čísla:
Záver
Z nášho prieskumu vyplynulo mnoho zaujímavých insightov, ktoré môže značka využiť pri ďalšom vývoji a propagácii produktu:
2,41 % respondentov používa tento typ produktu, ale má skúsenosť s inou značkou a 4,82 % už vyskúšalo bezkalorické omáčky a sirupy GymBeam pred testovaním. Ostatní respondenti, konkrétne 30,12 %, produkt poznali, ale ešte nevyskúšali alebo vôbec nepoznali 62,65 %. Z vyššie uvedených štatistík vyplýva, že Zero omáčky a sirupy sú stále relatívne nový typ produktu na trhu, ktorý mnoho spotrebiteľov ešte nepozná.
Aj napriek negatívnym komentárom (hlavne pre ich umelú chuť a redšiu konzistenciu) by si omáčky a sirupy znova kúpilo 68,3 % opýtanych. Benefity produktu ktoré zaujali našich testerov nízky obsah cukru, minimum kalórií by prevážili pri rozhodovaní nad negatívami na ktorých by mal výrobca aj napriek tomu zapracovať.
Máte ako firma záujem o podobný prieskum? Napíšte nám na: [email protected]
Pre lepší online zážitok používame „cookies“. Vďaka nim presnejšie analyzujeme návštevnosť, upravujeme reklamu a užívateľské nastavenia. Súhlasíte so spracovaním súvisiacich osobných údajov?