Máte radi baklažán a hlivu ústricovú? Skúšali ste ich niekdy spojiť do jedného jedla? Toto spojenie spolu s ďalšími ingredienciami nájdete v tomto recepte na netradičnú omáčku na cestoviny.
Baklažán umyjeme, rozpolíme, nasolíme, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme pri teplote 200 °C cca 45 minút.
Na olivovom oleji orestujeme cibuľku, pridáme očistenú, pokrájanú hlivu. Posolíme, okoreníme čiernym korením a muškátovým orieškom.
Po 15 minútach dusenia pridáme ešte nakrájané paradajky. Podlejeme trochou vody a dusíme ďalších 15 minút.
Z upečeného baklažánu lyžičkou vydlabeme dužinu a prídáme k hlive. V niektorých receptoch je fajn použiť baklažán so šupkou, no do tohto jedla sa viac hodí použiť len dužinu. Pridáme pretlačený cesnak a dusíme, kým hliva nie je mäkká.
Do hotovej omáčky pridáme ešte kapary a môžeme servírovať. Ozdobíme čiernym sezamom a pertžlenovou vňaťou.
Cestoviny
Do tohto receptu som použil nízkokalorické cestoviny Zero fetuccinne. Ich príprava je rýchla a jednoduchá.
Cestoviny sú predávané v náleve, ktorý zlejeme, a následne ich prepláchneme pod tečúcou vodou.
Varíme cca 2-3 minúty.
Ak sa vám zunovali paradajkové či smotanové omáčky na cestoviny a chce to zmenu, dajte šancu tomuto zdravému receptu!
Pre lepší online zážitok používame „cookies“. Vďaka nim presnejšie analyzujeme návštevnosť, upravujeme reklamu a užívateľské nastavenia. Súhlasíte so spracovaním súvisiacich osobných údajov?