Zero fetuccinne s baklažánom a hlivou

Tomáš Lukáč/1. decembra 2022/Recepty


Máte radi baklažán a hlivu ústricovú? Skúšali ste ich niekdy spojiť do jedného jedla? Toto spojenie spolu s ďalšími ingredienciami nájdete v tomto recepte na netradičnú omáčku na cestoviny.

  • Čas prípravy: 45 minút
  • Počet porcií: 2 – 4

Ingrediencie

  • Baklažán : 800 g
  • Hliva ústricová : 500 g
  • Paradajky: 150 g
  • Olivový olej
  • Cesnak: 3 strúčiky
  • Soľ
  • Muškátový orech
  • Čierny sezam
  • Kapari
  • Zero fettuccine 385 g: 2 balenia

V recepte sme použili  tieto produkty

Postup

Omáčka

  1. Baklažán umyjeme, rozpolíme, nasolíme, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme pri teplote 200 °C  cca 45 minút.
  2. Na olivovom oleji orestujeme cibuľku, pridáme očistenú, pokrájanú hlivu. Posolíme, okoreníme čiernym korením a muškátovým orieškom.
  3. Po 15 minútach dusenia pridáme ešte nakrájané paradajky. Podlejeme trochou vody a dusíme ďalších 15 minút.
  4. Z upečeného baklažánu lyžičkou vydlabeme dužinu a prídáme k hlive. V niektorých receptoch je fajn použiť baklažán so šupkou, no do tohto jedla sa viac hodí použiť len dužinu. Pridáme pretlačený cesnak a dusíme, kým hliva nie je mäkká.
  5. Do hotovej omáčky pridáme ešte kapary a môžeme servírovať. Ozdobíme čiernym sezamom a pertžlenovou vňaťou.

Cestoviny

  1. Do tohto receptu som použil nízkokalorické cestoviny Zero fetuccinne. Ich príprava je rýchla a jednoduchá.
  2. Cestoviny sú predávané v náleve, ktorý zlejeme, a následne ich prepláchneme pod tečúcou vodou.
  3. Varíme cca 2-3 minúty.
Zero cestoviny recenzia

Ak sa vám zunovali paradajkové či smotanové omáčky na cestoviny a chce to zmenu, dajte šancu tomuto zdravému receptu!

Pridať komentár

Pre lepší online zážitok používame „cookies“. Vďaka nim presnejšie analyzujeme návštevnosť, upravujeme reklamu a užívateľské nastavenia. Súhlasíte so spracovaním súvisiacich osobných údajov?

Viac o cookies