Menštruačné nohavičky Snuggs – recenzia

Jack Shakespearow/30. júna 2024/Recenzie
Menštruačné nohavičky Snuggs – recenzia

Menštruačné nohavičky Snuggs – recenzia

Testovaný produkt: Menštruačné nohavičky

Výrobca / značka: Snuggs

Celkové hodnotenie:

Vlastnosti

  • plnohodnotná ochrana pred pretečením
  • ekologická menštruačná pomôcka
  • na výber množstvo strihov – brazílske nohavičky, nohavičky s čipkou, so zvýšeným pásom a podobne
  • varianty pre normálnu aj silnú meštruáciu
  • možnosť prať v práčke
  • trvácnosť viac ako 2 roky
  • dokážu absorbovať množstvo krvi porovnateľné s piatimi tampónmi
  • český výrobok

Sú menštruačné nohavičky najpohodlnejšou menštruačnou pomôckou?

Menštruačné nohavičky vzbudzujú v spoločnosti rôznorodé reakcie. Stačí sa pozrieť na komentáre na sociálnych sieťach pod príspevkami, ktoré túto menštruačnú pomôcku propagujú a človeku je hneď jasné, že predsudky a možno i ostych z nepoznaného ľudí presvedčia viac ako osobná skúsenosť. No práve od nej sme sa v našej recenzii chceli odraziť a nohavičky vyskúšať na vlastnej koži. Aké sú naše dojmy? Splnili menštruačné nohavičky svoj účel a našlo sa niečo, čo nás nepríjemne prekvapilo? To sa dozviete, ak sa začítate do riadkov nižšie!

Čo sú to menštruačné nohavičky?

Ide o plnohodnotnú náhradu akejkoľvek inej menštruačnej pomôcky – vložiek, tampónov či menštruačných kalíškov. Ich použitie je nesmierne jednoduché – proste sa len oblečú ako bežná spodná bielizeň a nie je potrebné sa o nič viac starať. Vďaka savej vrstve zachytávajú menštruačnú krv rovnako ako vložky.

Menštruačné nohavičky sú dostupné v rôznych strihoch, veľkostiach a variantoch, ktoré sa líšia podľa intenzity menštruačného krvácania. Po použití sa jednoducho operú spolu s bežným prádlom na 40° pracom programe a po uschnutí sa môžu použiť znovu. Ochranu proti pretečeniu by mali zabezpečovať až 8 hodín.

Naša skúsenosť s menštruačnými nohavičkami Snuggs

V našej recenzii sme testovali dvoje menštruačné nohavičky – veľkosť S, stredne silná menštruácia. Okrem pocitov pri nosení a ochrany proti pretečeniu sme sa zamerali aj na to, ako nohavičky vyzerajú po polroku a niekoľkých desiatkach praní. Aká bola teda naša skúsenosť?

Vzhľad a materiál

Menštruačné nohavičky Snuggs od nohavičiek na bežné nosenie nie je možné rozoznať. Materiál je príjemný na dotyk a absorpčná vrstva je mimoriadne tenká a hebká – s nesavou vrstvou nohavičiek nekontrastuje ani svojou hrúbkou. Žiadnu hrubú výstuž v oblasti slabín teda nečakajte.

Snuggs sú vyrobené zo zdravotne nezávadného materiálu TENCELL Lyocell a ich savá vrstva obsahuje vlákna s aktívnym striebrom, ktoré sa vyznačujú antibakteriálnymi vlastnosťami.

Pocit pri nosení

Nebudeme klamať, ak povieme, že Snuggs sú ešte pohodlnejšie ako bežné nohavičky. V prvom rade oceňujeme lem nohavičiek – ako na vrchnej časti, tak aj v oblasti slabín, ktorý sa nezarezáva do pokožky a navodzuje pocit druhej kože. Nohavičky dokonale priľnú k telu a počas nosenia ich vôbec nie je badať.

Čo sa týka savej vrstvy, tá je takmer neviditeľná. Popravde sme práve preto boli voči nohavičkám spočiatku trochu skeptickí a spochybňovali sme ich absorpčnú schopnosť. Ak ste totiž roky zvyknutí na hrubšie vložky, ktoré navyše treba aj omnoho častejšie vymieňať, je len ťažké uveriť, že tenučká vrstva látky dokáže úplne nahradiť vložku či tampón.

...

Ochrana pred pretečením

O to viac nás teda prekvapilo, že nohavičky nikdy nepretiekli, a to ani počas dní, kedy bolo menštruačné krvácanie silnejšie ako obvykle, alebo počas noci, kedy sa aj s tou najhrubšou vložkou stane nejaká nehoda. Pozitívne nás prekvapilo i to, že absorpčná vrstva všetku krv vždy vsiakla do svojho vnútra, vďaka čomu nikdy nezostávala na povrchu a nespôsobovala tak žiadny diskomfort či šírenie zápachu.

Starostlivosť a údržba

Pranie menštruačných nohavičiek je záležitosť, voči ktorej má ostych veľa ľudí – často sa totiž na sociálnych sieťach zmieňovali o tom, že im je neprirodzené prať špinavé menštruačné nohavičky spolu s ostatnou bielizňou. Pravdou však je, že do práčky bežne dávame špinavú spodnú bielizeň, látkové plienky alebo nohavičky, na ktorých sa počas menštruácie udiala nejaká nehoda. Znížená miera hygieny teda v tomto prípade nie je položená na reálnych základoch.

Menštruačné nohavičky Snuggs sme bežne prali s ostatným prádlom na programe, ktorý dosahuje maximálne 40°C a z práčky sme ich vytiahli dokonale čisté. V prípade, že sme po ich použití nemali k dispozícii dostatok špinavej bielizne, a teda sme nechceli púšťať poloprázndu práčku, osvedčil sa nám tento postup – zľahka preprať nohavičky v rukách a nechať ich polhodinu v studenej vode, do ktorej sme pridali tekutý dezinfekčný prací prostriedok. Neskôr, keď sa nám nazbieralo dostatok špinavej bielizne, sme ich oprali v práčke.

O značke Snuggs

Snuggs je rýdzo česká firma, ktorá vznikla v roku 2019. Jej zakladateľmi sú Linda Šejdová a Tomáš Záhradník. Menštruačné nohavičky neustále prechádzajú vývojom, dôsledkom čoho sa každým dňom ich technológia zlepšuje. V ich ponuke dnes nájdete nohavičky mnohých strihov a momentále uviedli na trh novinku – nohavičky na dni mimo menštruácie, ktoré absorbujú vaginálny výtok. Všetka spodná bielizeň od Snuggs je eticky ušitá v Českej republike.

Celkové hodnotenie

Menštruačné nohavičky príjemne prekvapili! Čo sa týka komfortu, ide jednoznačne o tú najlepšiu menštruačnú pomôcku. Nohavičky sú pohodlné, ich savá vrstva je rovnako tenká ako spodná časť bežných nohavičiek a lem sa nezarezáva do pokožky. Doslova a do písmena navodzujú pocit druhej kože. Dobrou správou je i to, že stav nohavičiek zostal i po polroku rovnaký a okrem jednej uvoľnenej nitky vyzerajú nohavičky ako nové. Hoci táto menštruačná pomôcka vzbudzuje rôzne reakcie, my nemôžeme urobiť nič iné, len ju všetkým ženám vrelo odporučiť.

Pre koho áno:

  • pre ženy, ktorým nevyhovuje nosenie menštruačných vložiek a tampónov
  • ak chcete používať ekologickú menštruačnú pomôcku, no nie je vám sympatický menštruačný kalíšok
  • ideálne ako poistka v dňoch, kedy má prísť menštruácia

Výhody

  • príjemný materiál, ktorý nedráždi pokožku
  • nohavičky navodzujú pocit druhej kože
  • perfektná náhrada menštruačných vložiek
  • maximálne pohodlie
  • absorpčná vrstva nohavičiek je mimoriadne tenká – na nerozoznanie od bežnej spodnej bielizne
    po absorbovaní menštruačnej krvi nohavičky nezapáchajú
  • poskytujú vynikajúcu ochranu pred pretečením
  • jednoduchá údržba
  • aj po roku používania nohavičky vyzerajú ako nové a materiál nestráca na kvalite

Nevýhody

  • žiadne sme nenašli

Odporúčané produkty

Snuggs Period Underwear Classic: Heavy Flow Black -cena

Cena: od 30,20 €

Menštruačné nohavičky Snuggs – Heavy Flow Black

Spoľahlivý a zároveň ekologický variant ochrany počas menštruácie. Ak hľadáte udržateľnejšiu alternatívu jednorazových pomôcok, ktorá vás počas vašich dní spoľahlivo ochráni, menštruačné nohavičky Snuggs Period Underwear Classic: Heavy Flow pre vás budú správnou voľbou…čítať viac

Snuggs Period Underwear Brazilian Light Tence Lyocell Beige - cena

Cena: od 32,40€

Menštruačné nohavičky Snuggs – Brazilian Light Tencel™ Lyocell Beige

Látkové menštruačné nohavičky Snuggs Period Underwear Brazilian Light Tencel™ Lyocell Beige vám zaistia absolútne bezpečie počas vašich dní a zároveň podporia udržateľný životný štýl. O spoľahlivú ochranu sa postarajú tri vrstvy, ktoré pohltia tekutiny a zabránia vzniku zápachu, no umožnia pokožke dýchať. Nohavičky možno opakovane prať, hebký materiál rýchlo schne a je príjemný na nosenie…čítať viac

SNUGGS Menštruačné nohavičky klasický strih pre silnú menštruáciu cena

Cena: od 29,79 €

SNUGGS Menštruačné nohavičky klasický strih pre silnú menštruáciu

Snuggs majú najpokročilejšiu technológiu absorpčnej, nepriepustnej a prateľnej vrstvy na európskom trhu. Či už nimi úplne nahradíte iné produkty alebo ich budete nosiť ako poistku na noc alebo počas dňa, užijete si bezstarostnú ochranu v akejkoľvek situácii. – Prateľné a znovupoužiteľné. – Starostlivosť o ne je jednoduchá…čítať viac

Benulekaren.skPrejsť do eshopu

Autor recenzie

Jack Shakespearow

Jack Shakespearow

Jack Shakespearow je majster slova. Písanie mu dáva krídla. Na krídlach fantázie objavuje nepoznané, z vtáčej perspektívy sa díva na svet a opisuje jeho rozmanité farby, ľudí, veci a vecičky tohto sveta. Keďže jeho posledná zbierka básní Hladný ako spisovateľ sa veľmi nepredáva, privyrába si u nás písaním recenzií a blogov. A to mu ide naozaj bravúrne.

Pridať komentár

Pre lepší online zážitok používame „cookies“. Vďaka nim presnejšie analyzujeme návštevnosť, upravujeme reklamu a užívateľské nastavenia. Súhlasíte so spracovaním súvisiacich osobných údajov?

Viac o cookies