Zelená káva – mletá, v nálevových vreckách a v tabletách – skúsenosti, recenzia
Jedna šálka zelenej kávy obsahuje približne 85 mg kofeínu. V porovnaní s priemerným espressom,...
Sušený írsky mach - recenzia
Produkt: Sušený írsky mach
Celkové hodnotenie:
Vlastnosti:
Ak ste v poslednej dobe zablúdili na Instagram či TikTok, je tu veľká šanca, že ste sa o existencii írskeho machu už dozvedeli. Influenceri jedia zvláštnu želatínovú hmotu, ktorá im veľmi nechutí, no predsa len sa premáhajú, pretože „pre krásu sa trpí.“ Čo je to írsky mach, má skutočne nejaké benefity pre ľudské telo a prečo možno ani nie je vhodné, aby ste ho konzumovali ako gél?
Írsky mach je druh červenej morskej riasy, ktorú možno nájsť na pobreží Atlantického oceánu, a to predovšetkým na írskych, kanadských a amerických pobrežiach. Najčastejšie sa predáva v sušenej forme, kedy vyzerá ako zhluk dlhých bielych vlákien, z ktorých sa šíri výrazná slaná aróma pripomínajúca silnú vôňu mora.
Popularitu získal írsky mach pre jeho sľubované pozitívne účinky na zdravie. Obsahuje prebiotiká, ktoré „kŕmia“ črevnú mikroflóru, a tiež i široké množstvo minerálov, ako sú vápnik, horčík, železo, jód, zinok a draslík. Rovnako dokáže hydratovať pokožku a vďaka antibakteriálnym účinkom priaznivo pôsobí aj na akné či ekzémy.
Do kuchyne sa írsky mach dostal ako prísada do smoothies, polievok a omáčok, kam sa pridáva ako zahusťovadlo. Tiež je skvelou alternatívou pre vegánov, ktorí môžu v rôznych pokrmoch (koláče, pudingy) nahradiť írskym machom želatínu. Ak sa radíte medzi vyberaných kulinárov a zvyknete v kuchyni experimentovať, potom írsky mach určite oceníte aj pri výrobe vegánskych náhrad syra.
Sušený írsky morský mach je druh červenej riasy (Chondrus crispus), ktorá rastie na skalách pri pobreží oceánov. Má unikátne vlastnosti, ktoré oceníte najmä pri príprave jedál. Po namočení a rozmixovaní vytvára gél…čítať viac
Írsky morský mach je extrakt z puchratky kučeravej (Chondrus crispus), ktorá patrí medzi morské červené riasy. Rastie na skalách pri pobreží oceánov. Môžete ho poznať aj pod označením vegánsky kolagén…čítať viac
Zvažujete, že írsky mach zaradíte do svojho jedálnička v akejkoľvek forme? Potom vám ho odporúčame, ak sa radíte do niektorej z týchto skupín:
Legendárny gél z írskeho machu, ktorý doslova obletel internet, si môžete urobiť nasledovne:
Jedna alebo dve lyžice budú stačiť na zahustenie polievky, kaše alebo smoothie. Často však môžete vidieť, že ho ľudia konzumujú po lyžičkách „v čistej“ forme. Tento spôsob, hoci je dnes virálny, nie je práve najideálnejší. Prečo?
Ak ste si už vytvorili gél a zistili ste, že ho nedokážete, prípadne nechcete skonzumovať, môžete ho využiť ako masku na pleť. Podporí hydratáciu, stiahne zápal a pokožku pekne vyhladí.
Ak doma nemáte žiadnu z prísad, môžete na pokožku naniesť aj čistý gél z írskeho machu. Po prvýkrát ju aplikujte na malú plochu na tvári a pozorujte reakciu pokožky. V prípade, že sa neobjaví začervenanie ani svrbenie, masku nechajte pôsobiť približne 20 minút, potom ju z pleti zmyte a následne ošetrite produktami z vašej skin care rutiny. Takto sa o svoju pokožku tváre a krku môžete starať jeden až dvakrát do týždňa.
Mohlo by vás tiež zaujímať
Írsky mach kúpite v eshope: GymBeam.sk >>
Jedna šálka zelenej kávy obsahuje približne 85 mg kofeínu. V porovnaní s priemerným espressom,...
Matcha čaj od značky Matcha Day je dôkazom, že investovať do prémiovej kvality sa...
Ušetriť nejakú tú kalóriu sa hodí nielen vtedy, ak prichádza plavková sezóna alebo ste...
Snáď každý z nás má občas výčitky, ak to preženieme so sladkým. A práve...
Pre lepší online zážitok používame „cookies“. Vďaka nim presnejšie analyzujeme návštevnosť, upravujeme reklamu a užívateľské nastavenia. Súhlasíte so spracovaním súvisiacich osobných údajov?
Viac o cookies